Creatief in het sociaal domein

Samen maatschappelijke impact maken

Wil jij als beleidsspecialist meer maatschappelijke impact maken in het sociaal domein? Doe dan mee aan de Spelbepalers opleiding Creatief in het sociaal domein. Een opleiding op verschillende locaties, in Limburg en Brabant, om de kansen van co-creatie te ontdekken en leren toepassen.

Maatschappelijke impact maken, dat willen we allemaal. Vooral in het sociaal domein; de leefomgeving van inwoners in heel Nederland. Samen in co-creatie met inwoners beleid ontwikkelen en  burgerinitiatieven stimuleren. Maar hoe ga jij daar mee om en wat is jouw rol? Volg de opleiding Creatief in het sociaal domein en ontdek het antwoord op deze en veel meer vragen.

# Van transitie naar transformatie

Samen aan de slag om te leren over co-creatie tussen overheid en inwoners. Om te zorgen voor de daadwerkelijke transformatie in het sociaal domein. Vanuit een integrale benadering waarbij we de verbinding leggen met andere beleidsvelden zoals gezondheid en welzijn, subsidie- en accommodatiebeleid. Je ontwikkelt een vernieuwende visie en ontdekt een andere kijk op zaken. We gaan samen aan het werk om een beweging in het sociaal domein op gang te brengen.

# Verfrissend en direct toepasbaar

In de inspirerende en interactieve opleiding ga je samen met collega’s uit andere gemeenten aan de slag. We delen veel praktijkvoorbeelden en ideeën die direct van toepassing zijn naar jullie eigen praktijk. 

# Voor alle spelers in het sociaal domein

De opleiding is voor beleidsmedewerkers en programmamanagers bij gemeenten, andere overheden, zorgpartijen, welzijnsorganisaties en sportorganisaties. Spelers in en rondom het sociaal domein.

Programma

De opleiding bestaat uit 4 opleidingsdagen, van 9.30 tot 15.30 uur (inclusief lunch). De opleiding wordt begin juni afgesloten met een inspiratiedag. Meer informatie hierover volgt. Locatie: Buitenhuis AlbaNera, Schinkelsweg 8A in Ospel.
Dag 1
21 feb 2019
Dag 2
14 mrt 2019
Dag 3
11 apr 2019
Dag 4
16 mei 2019
Dag 5
20 jun 2019

Co-creatie in het sociaal domein

Beleidsvorming op basis van co-creatie. Lees verder

Activatie in het sociaal domein

Communicatie, als hart van interactieve beleidsontwikkeling. Lees verder

Dorpen en verenigingen aan zet

Kracht van dorpen en verenigingen in de praktijk. Lees verder

Subsidies en maatschappelijk vastgoed als middel in het sociaal domein

Subsidiebeleid en accommodatiebeleid als middel. Lees verder

Inspiratiedag

Inspirerende afsluiting van de opleiding. Lees verder

Meedoen?

Wil je meedoen aan de opleiding? Meld je dan snel aan, want vol = vol. Deelname bedraagt € 999 (excl. btw).

Aanmelden voor de opleiding