Je kunt de nieuwe liefde al voorspellen!

Sillicon Valley 7
5
jan

Je kunt de nieuwe liefde al voorspellen!

Tijdens onze reis hebben we veel inzicht gekregen in de wereld van data-analyse, internet of things (io) en artificial intelligence (ai). Wonderbaarlijk, vol kansen, maar soms ook beangstigende mogelijkheden. Een greep uit de mogelijkheden in Silicon Valley.

Wat een keur aan mogelijkheden, op iedere straathoek in Silicon Valley. Bij CafeX werd aan ons de lekkerste koffie geserveerd door een robot. Bij B8tA krijgen start-ups de kans hun nieuwste innovaties te showen. B8ta monitort via technieken in de winkel de belangstelling voor het product: hoeveel tijd spendeert iemand aan het product, hoe hoog is de aantrekkingskracht en welke vragen roept het product op? De ondernemers die hun product aanbieden zijn klant van B8ta, niet de winkelbezoeker zelf. Mooie toepassingen, maar ook producten waarbij ik dacht dit aanbod is gemaakt, maar wacht duidelijk nog op een vraag…

Onze volgende stop was bij Brighterion. Qua uitstraling het meest suffige kantoor, maar qua product één van de meest innovatieve producten. Zij zijn volledig gespecialiseerd in het ontwikkelen van een machine- en artifical intelligence platform waarmee ze voor echt high-kritische omgevingen oplossingen ontwikkelen in de vorm van zelflerende algoritmes, die bijvoorbeeld fraude helpen detecteren voor financiële instellingen. De top van financiële instellingen zijn klant bij Brighterion, onlangs overgenomen door Mastercard. Ook de NSA en CIA maken gebruik van Brighterion om terrorisme te bestrijden. Brighterion voert alles zelf uit, van systemen tot algoritmes tot applicaties en modellen. Met hun expertise kunnen ze voorspellen, beschermen, leren en aanpassen. De algoritmes maken het verschil in enkele nanoseconden. Hun dienstverlening kan in alle branches waardevol zijn.

Er liggen ook veel kansen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Stel je voor dat je met het meten en monitoren van lichaamswaardes bepaalde hartkwalen kunt voorspellen. En door het monitoren van informatie uit wearables je (top)sportprestaties kunt verbeteren. In onze groep werd al de suggestie gedaan om de kwaliteiten van Brighterion ook in te zetten in de gokbranche.

Ik zie kansen in onze liefdesbranche. Via een modelanalyse je perfecte partner zoeken, bepalen hoeveel kinderen er komen, wanneer de scheiding voorbereid kan worden en binnen hoeveel tijd er een nieuwe liefde wordt gevonden. De geavanceerde tinder voor de toekomst.

De volgende keer laat ik zien dat dit helemaal geen toekomstmuziek is, maar dat de toekomst al aan de gang is!

 

Leave a Reply